Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Üniversite Büyümeye Devam Ediyor YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖK’TEN ONAY ALDI

İlçemizde bulunan Üniversitemiz her gün büyümeye devam ediyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu’nun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile alınan karar doğrultusunda İlçemizde “Uluslararası Ticaret ve Finans” alanında anabilim dalı ve yüksek lisans programı açıldı. Yüksek lisansa ilk öğrenciler ise Eylül ayında alınacak.
İlçemiz 2012-2013 yılından itibaren yükseköğretim öğrencilerine ev sahipliği yapmış ve 2018 Mart ayında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Aksaray Üniversitesinden, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesine bağlanmıştı. 2018-2019 güz döneminde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesine (AYBÜ) geçiş ile ilçemizde hizmet veren yüksekokul fakülteye dönüştürülmüştü. İlçemizde Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde önlisans, Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde ise lisans eğitimi verilmekte. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu’nun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile alınan karar doğrultusunda Şereflikoçhisar ilçesinde “Uluslararası Ticaret ve Finans” alanında anabilim dalı ve yüksek lisans programı açılmıştır. Yüksek lisansa ilk öğrenciler eylül ayında alınacaktır.
Konu ile ilgili bilgi veren, Fakülte Dekan Vekili ve MYO Müdürü hemşehrimiz Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesine geçiş ile lisans ve önlisans kontenjanlarının tamamen dolduğunu ve yerleşen öğrenci puanlarının yükseldiğini vurgulayarak; “Şereflikoçhisar’ı her zaman gündeminde tutan ve her taleplerini gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’ya bir Şereflikoçhisarlı olarak şükranlarımı sunuyorum. AYBÜ olarak eğitimin kalitesini arttırmak ve ilçemizi bir eğitim kenti yapma konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda gerek ülke gerek ise bölge ihtiyaçları doğrultusunda yüksek lisans eğitimine başlamayı planladık. Rektörümüzün desteği ve hocalarımızın katkısı ile yüksek lisans dosyamızı hazırladık ve YÖK’e sunduk. Ne mutlu bize ki çalışmalarımız neticesinde ilçemize multidisipliner bir yüksek lisans programı kazandırdık” dedi.
Sarıtaş ayrıca, gerek fakülte gerek ise MYO bünyesinde yeni bölüm hazırlıkları olduğu, açılacak yeni bölümler ile üniversitenin büyümeye devam edeceğini ve akademisyenlerini yetiştiren bir yerleşke olma hayallerini vurgulayarak çok kısa zamanda doktora programı da açacaklarını ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat