Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇELİK; “BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR” “Bizler, sözümüzde durduk. Sayın Mansur Yavaş da sözünde dursun”

Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde sorumlu olduğu noktalarda dahi görevlerini yerine getiremediğini belirterek yapılamayan kesimhane ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. 2019 yılında da seçilen Mansur Yavaş, Şereflikoçhisar’ı hep göz ardı etmiştir. Şereflikoçhisar’da 3 yıla yakın bir sürede şöyle gözle görülür bir projesi olmadığı kanaatindeyim” diyen Çelik; “Bizler, sözümüzde durduk. Sayın Mansur Yavaş’ta sözünde dursun” dedi. Milet İttifakının İlçemiz yetkililerine de seslenen Çelik; “ Ben buradan Millet İttifakının Şereflikoçhisar’daki temsilcilerine de çok büyük işler düştüğünü söylemek istiyorum. Buradaki arkadaşlar da gerekli çalışmaları yaparak Büyükşehir’den bu projenin hayata geçirilmesi için mücadele etmelerini istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Memiş Çelik, Sosyal medya hesaplarından ABB ile ilgili açıklama yaptı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ilçemiz için vermiş olduğu sözleri yerine getirmediğini ifade eden Çelik, ilerleyen günlerde farklı arklı konularda açıklama yapacağını ifade etti.
Salı günü Belediyeye ait sosyal medya hesabından açıklama yapan çelik; “5216 sayılı 7.maddesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerini sıralamaktadır. Yaklaşık 3 yılı doldurduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Şereflikoçhisar’da sorumlu olduğu birtakım görevler var. Biz 2014 yılında İlçe olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandık. Bu vesileyle de İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bakımında bir takım görev dağılımları oldu. Bu vesile ile 2019 yılında da seçilen Mansur Yavaş, Şereflikoçhisar’ı hep göz ardı etmiştir. Şereflikoçhisar’da 3 yıla yakın bir sürede şöyle gözle görülür bir projesi olmadığı kanaatindeyim” dedi.
MANSUR YAVAŞ’A BİLDİRMEMİZE RAĞMEN HİÇBİR SONUÇ ALAMADIK!
Sizlerle konu başlıklar halinde bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugünkü konumuz ise ilçemizde yapılması planlanan kesimhane ile ilgili bilgi vereceğim diyen Belediye Başkanı Memiş Çelik; “Bizler, 2019 yılının Mart ayında seçildikten sonra hızlı bir şekilde Şereflikoçhisar’a neler yapabiliriz? Şereflikoçhisar’ın kalkınması için neler yapabiliriz, bunun planlamasını yaptık. İlçemizde bir kesimhane ve canlı hayvan pazarının yapılması noktasında girişimlerde bulunduk. Bizden önceki dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmak üzere Şereflikoçhisar Belediyesi’ne ait kesimhane yeri olarak belirlenen alanı Ankara Büyükşehir Belediyesine kesimhane yapılmak üzere tapu devri yapılmıştır. Ve bizler, 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bir önerge verdik. Acilen ilçemize bir kesimhanenin ihtiyacı olduğunu noktasında gerek Mansur Yavaş’la görüştüm, talebimi ilettim gerekse önergemizi verdik. Belediye Meclisinde Meclis kararı alındı, yapılması noktasında karar alındı. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının sonunda kesimhanenin ihalesine çıktı. Yüklenici firmaya 300 gün süre verildi. 300 gün içerisinde yapılıp teslim edilmesi noktasında. Ne hikmetse daha sonra ihale iptal edildi ve kesimhanenin temeli atıldıktan sonra yapımı durduruldu. Biz bunu gerek soru önergesi olarak gerek Mansur Yavaş’a bildirmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. İki defa soru önergesi verdik, meclis kürsüsünden de hep ben bunu dile getirdim.
SÖZÜNDE DURSUN!
Bizler hayvancılık konusunda katkı olsun diye aynı dönem başladık. Dedik ki bir an önce yaptıralım, canlı hayvan pazarı, yanında kombine olarak canlı hayvan pazarı da katkı sağlasın. Bizler, sözümüzde durduk, canlı hayvan pazarını bitirdik ve açılışını da yaptık. Ama ne bize bir cevap veriliyor ne de buranın yapımıyla ilgili herhangi bir çalışma var. Bizler, sözümüzde durduk. Sayın Mansur Yavaş’ta sözünde dursun. Eğer ki bu ilçeden oy almışsa Sayın Mansur Yavaş, bu ilçenin hak ettiği hizmetleri kendi alanında vermesini biz buradan talep ediyoruz.
3 yılı doldururdu kaldı 2 yıl. Bu insanların karşısına tekrar nasıl çıkacak? Çok merak ediyorum. Halkımın da bu süreç içerisinde 3 yıl boyunca Büyükşehir’den almadığı hizmetleri sorgulamasını değerli hemşehrilerimden istirham ediyorum.
MİLLET İTFAKININ İLÇEMİZ YETKİLİLERİNE SESLENDİ
Bizler, muhalefette bir Belediye Başkanı ve Meclis üyesi olarak biz Büyükşehir’den sürekli bu konunun takibini yapıyoruz. Ben buradan Millet İttifakının Şereflikoçhisar’daki temsilcilerine de çok büyük işler düştüğünü söylemek istiyorum. Buradaki arkadaşlar da gerekli çalışmaları yaparak Büyükşehir’den bu projenin hayata geçirilmesi için mücadele etmelerini istiyorum.
Halkımdan da şunu temenni ediyorum; Bizler, muhalefet olarak kendi alanımızda üstümüze düşen her türlü projeyi yapıyoruz. İleriki günlerde de yaptığımız çalışmalarla da ilgili sizinle bu şekilde paylaşım yapacağım. Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmadığı alanları tek tek birer birer sıralayarak sizlere aktarmak istiyorum” dedi ve daha sonra konu ile alakalı Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmaları video şeklinde paylaştı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat