Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇELİK’E ABB MECLİSİNDEN TAM DESTEK

Belediye Başkanı Memiş Çelik’in Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine Tuz Gölü’nün tanıtılması için vermiş olduğu önerge oy birliği ile kabul edildi. Ankara merkezinde,  otobüs duraklarında, metro istasyonlarında Tuz Gölü ve Şereflikoçhisar’ın turistik değerleri ön plana çıkarılarak Ankaralı hemşehrilerimizin ilçemize günü birlik gezi programlarıyla gelmelerine olanak sağlanacak.

Belediye Başkanı Memiş Çelik’in ABB Meclisine sunduğu Şereflikoçhisar ve Tuz Gölü’nün tanıtımına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti. Ankara Kent Konseyi çalıştayı kapsamında ilçemize yapılan ziyaretler sırasında Şereflikoçhisar ve Tuz Gölü’nün ciddi turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini ve bu konuda çalışmaların yapılmasını dile getiren Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu önergesi oy birliği Fetiş escort İzmir ile kabul edilerek karara bağlandı.

Belediye Başkanı Memiş Çelik, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Aysun Pekmezci ve Murat Atasoy ile birlikte Büyükşehir Meclisine sunduğu önergesinde; “Yıllık 2 Milyon turist kapasitesi ile Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan Tuz Gölü’nün tanıtımının otobüs ve metrolarda yapılması ve geziler düzenlenmesi, ilçemize turizm konusunda ciddi katma değerlerin sağlayabileceği ” yönündeki önergesi; Turizm Komisyon Başkanlığını yapan AK Parti Meclis üyesi Murat Atasoy ve diğer komisyon üyelerinin hazırladığı rapor ile meclisten geçti.

Hazırlanan raporda; “Tuz Gölü civarında en eski yaşam ipuçlarının bulunması 3000 – 3500 yıl öncesine kadar uzanmakta olduğu, tarihin her döneminde tuz ihtiyacı ülkeler için stratejik önemi olduğundan kervan yolu üzerinde bulunan bu bölge her dönemde ticari ve turistik canlılığını koruduğu,  tuzluluk oranı açısından incelendiğinde Lut Gölü’nden sonra dünya sıralamasında ikinci sıraya almakta olduğu,  yılda 2 Milyon turistin uğrak yeri olan Tuz Gölü başkentimiz tarafından yeteri kadar tanınmamakta olduğu, bu nedenle Tuz Gölü potansiyelinin etkin kullanılması Şereflikoçhisar ilçesi ekonomisine katma değer artış sağlayabileceği, Büyükşehir belediyesince Tuz Gölü tanıtımının otobüs ve  metrolarda yapılması, Şereflikoçhisar ilçesine Tuz Gölü’nden başlayan bozkırın denizi olarak adlandırılan Hirfanlı Barajı da içine alan halk gezileri ve programları düzenlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” denilerek rapor oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Memiş Çelik yaptığı açıklamasında; “Daha önceki demeçlerimde sürekli bir ilçenin kalkınmasının ticari, tarım ve hayvancılık, sanayi ve turizm ile olabileceğini dile getirmiştim. İlçemizin yüksek turizm potansiyelinin ilk etapta Ankara ve civarında keşfedilmesiyle birlikte ilçemize ciddi derecede katma değer sağlanacaktır. Büyükşehir meclisine sunduğumuz önergenin kabulü ile Ankara merkezinde,  otobüs duraklarında, metro istasyonlarında Tuz Gölü ve Şereflikoçhisar’ın turistik değerleri ön plana çıkarılarak Ankaralı hemşehrilerimizin ilçemize günü birlik gezi programlarıyla gelmelerine olanak sağlanacak. Turizm faaliyetleri konusunda bu çalışmaları bir milat olarak kabul edebiliriz. Bundan sonraki süreçlerde turizm ve turizme bağlı sektörlerin ilçemizde daha aktif rol almasını sağlayacak proje ve çalışmaları gerçekleştireceğiz.” dedi.

Tuz Gölü ve Şereflikoçhisar’ın tanıtımının yapılacağı gezi etkinliklerinde ilçemizin tarihi miraslarının ilave edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Memiş Çelik; ‘’Turizm çalışmaları sadece Tuz Gölü ile sınırlı kalmayacak ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini misafirlerimize tanıtmak istiyoruz, Hirfanlı Barajı’ndan, Kurşunlu Cami’ye kadar tahinli pidelerimizden Şereflikoçhisar kavununa kadar bir çok değerimizi tanıtarak ilçe ekonomisine ve turizm potansiyeline katkı sağlayacağız’’ dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat