Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Cumhur İttifakı iftarda buluştu İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SÖZ VERİLDİ

İftar programına katılan Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, etüt çalışması tamamlanan Çıkınağlı Kacarlı Pompaj Sulama Projesinin yatırım programına alınması konusunun takipçisi olacağına ve sonuçlandıracağına dair söz verdi.
İlçe Belediyesi tarafından organize edilen ve Cumhur İttifakı, Sivil Toplum Kuruluşların ve Muhtarların bir araya geldiği iftar programına; Hemşehrimiz sanatçı Uğur Işılak, AK Parti Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, MHP İl Başkan Yardımcıları Ozan Özdemir, Timur Toprak ve İbrahim Coşkun, MHP KAÇEP İl sorumlusu Dilek Eminoğlu ile sanatçı, şair Uğur Arslan katıldı.
KONUŞMALAR;
Yemeğin ardından konuşmalar yapıldı.
*İlk konuşmayı Memiş Çelik yaptı. Çelik konuşmasında; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan arınma ayı olan Ramazan ayı içerisinde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu da ifade etmek istiyorum. Bu dönem ramazan ayı seçimlere denk geldi. İnşallah ramazan ayının bereketi, bolluğu 31 Mart’ta da tecelli eder. Biz sefere talip olduk, zafer Allah’tan diyorum. Hakkımızda hayırlı sonuç olur diye düşünüyoruz. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Biz 30. Belediye Başkanı olarak 5 yıldır görev yapıyoruz ve ilk defa Şereflikoçhisar tarihinde ikinci dönem aday olmak bize nasip oldu. Geçmiş dönemde hiçbir Belediye Başkanı iki dönemde görev almamıştı. Bize nasip oldu. İnşallah seçiliriz, ayrı bir rekor kırarız. Bu da sizlerin sayesinde olacak.
Göreve geldiğimiz 5 yıl içerisinde Şereflikoçhisar’a birçok hizmetler yaptık. Bizler, kısıtlı bir bütçeyle hizmet etmeye çalıştık. 2014 yılında Şereflikoçhisar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Dolaysıyla İlçe Belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesinin yetkileri farklı. Bugün itibarıyla 2024 yılı itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 100 milyar. Şereflikoçhisar Belediyesinin bütçesi 336 milyon. Bizler, bu düşük bütçeyle 5 yıl boyunca birçok projeleri hayata geçirdik. Ama maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi 100 milyarlarca bütçeyle Şereflikoçhisar’a ve Ankara’ya çivi çakmadı. Hiçbir hizmeti yok. 5 yıl boyunca Şereflikoçhisar halkını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hizmet edeceğiz diye oyaladı. Bizler de, muhalefet olarak ilçenin tüm sorunlarını Büyükşehir’e aktarmamıza rağmen hiçbir hizmette bulunmadı ve bizleri her zaman tehdit etti. Bizim alanımıza girmeyin diye tehdit etti. Ne hizmet etti, ne hizmet ettirdi. Şereflikoçhisar halkı 5 yıl boyunca mağdur oldu. Ama ilçe Belediyesi olarak biz kendi görev alanımızla ilgili toplamda 81 projeyi hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de sizlerin takdiriyle seçilirsek birçok projemiz var.
Hizmetlerin devamı için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Önümüzde kısa bir zaman kaldı. Bu zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Seçildiğimiz zaman önümüzdeki dönemde projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz ve Şereflikoçhisar’ın gelişmiş bir ilçe konumuna gelmesinde hepimize katkısı olacağına inanıyorum.”dedi.
*Sanatçı Uğur Işılak da konuşmasında; “Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diyorum. Memiş Çelik Başkanı görünce aklıma birçok şey geliyor. Son 5 yılın içinde çok şey paylaştık. Tuz Gölü festivalleri. Ama geçtiğimiz yıl Mart ayında babamı kaybettim. Cenazedeydim, birde baktım sağ tarafımda Memiş Başkan. İnanın insanın bu acı günlerinde bir dost eli, bir dost gözü arıyor. Hele hiç beklemediği anda birini gördüğü zaman o kadar mutlu oluyor, o kadar seviniyor ki acısı bir nebze olsun o vesileyle azalmış oluyor. Cenaze günü acımın kısmen de olsa acımın azalmasına vesile olduğu için Memiş Başkana teşekkür ediyorum.
Merkezi yönetim bugün Ak Parti. Bugün Cumhur ittifakı. Bugün Cumhurbaşkanımızda idarenin başında. Merkezi yönetimle irtibatlı olmayan hiçbir yerel yönetimin başarılı olma ihtimali yok. Merkezi yönetimle barışık olmayan yerel yönetimlerin başarılı olma ihtimali yok. İşte sadece burdan hareketle, Ak partinin 20 yılda yaptığı hizmetleri de dikkate alarak bugün nerde durmamız gerektiğini, kimlerle hareket etmemiz gerektiğini ve nasıl bir pozisyon almamız gerektiğini bilme durumundayız. Memiş Başkana bu yolculukta tekrar tekrar başarılar diliyorum. Şereflikoçhisar’ın da elinden geleni yapacağına inanıyorum.”şeklinde konuştu.
*Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; “Biz farklı farklı mecralarda değişik mücadeleler veriyoruz. Derdimiz hak mücadelesi. Çünkü hakkı olan hizmeti halka getirmek için uğraşıyoruz farklı farklı mecralarda. Kazanmak için her yol mubah diyenlere karşı biz sıratı müstakimden ayrılmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizim adaylarımızla, değerli Memiş Başkanımızla ihya olmak için değil, ihya etmek için kendini değil, kentini düşünen, bahane değil çözüm üreten, laf değil proje üreten, kibirle değil tevazuuyla yürüyen, kendini Şereflikoçhisar’a vakfedecek adayımızla yürüyoruz. Sizler de onun arkasındasınız, sağ olun, var olun. Ben Nevşehir Milletvekiliyim, Ankara Milletvekillerimiz de aynı şekilde. Hepimiz bir fiil değerli Memiş Çelik Başkanımızın arkasındayız. Bizim arkamızda da Recep Tayyip Erdoğan var. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında da ve Devlet Bahçeli’nin arkasında da sizler varsınız.
31 Mart gecesinde de Şereflikoçhisar’da Memiş Başkanımızı, Ankara’da da Turgut Altınok Başkanımızı seçerek durmak yok, yola devam diyeceğiz.”dedi.
*Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da konuşmasında; “Memiş Başkanın efsane Başkan olması için daha çok çalışmanız gerekiyor. Çünkü üst üste iki dönem Başkan seçildiği zaman buraya mührünü vurmuş olacak o zaman efsane olacak. Onu efsane yapacak da sizlersiniz. Gücünüzü, enerjinizi yayacaksınız, çok çalışacaksınız. Zaten az kaldı seçime. Gayret edeceğiz, çalışacağız, memleket için hizmet edeceğiz. Ak Parti’nin mayasını sizler kardınız, hamurunu sizler yoğurdunuz, dokumasını sizler yaptınız. Biz milletin ta kendisiyiz. 21 yıldır iktidarda olmamızın tek sebebi de budur. Milletin gönlünde yer etmezsen kimse seni iktidar yapmaz. 21 yıldır iktidardaysak bu da sizlerin sayesinde oldu. Kaldığımız yerden de devam edeceğiz inşallah.
Ben Memiş Başkana bir söz verdim. Şimdi sizin bu Çıkınağlı Kacarlı Pompaj Sulama Projesi var. Burası havzanın sulanması açısından önemli. Bunun etüt projesi tamamlanmış, yatırım programına sokulması gerekiyor. Hem Emre Çalışkan Vekilim hem de ben grup Başkan Vekiliniz olarak bu hadisenin takipçisi olarak bunu sonuçlandırıp, buraya hediye etmeyi Memiş Başkana sizlerin huzurunda sözünü veriyorum.”şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra iftar programı sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat