Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DEVA PARTİSİ PROJELERİNİ AÇIKLADI ŞEREFLİKOÇHİSAR’A DEVA EYLEM PLANI

İlçemiz DEVA Partisi, hem Belediye Meclis üyesi aday listesini hem de “Şereflikoçhisar’a DEVA eylem planı” başlıklı hazırladıkları projelerini açıkladı.
İlçe Başkanı Murat Ünal tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Meclis üyesi adayları; Musa Gündoğan, Mustafa Dikilitaş, Murat Tekiner, Cengiz Durukan, Önder Yücel,i Yalçın Yılmaz, Çağlayan Ertem ve Recep Koçak.
Hazırlanan ve şayet DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Önder İldeş seçilirse yapacağa projeler de şöyle;
A) ÜRETKEN BELEDİYECİLİK
Gerek dünya ekonomisinde daralma ve gerekse savaşlar ve pandemi dolayısı ile sanayiler, şirketler ve vatandaşlarda iş ve satın almalarda durağan bir süreçten geçiyoruz. Çoğu belediyeler bu süreci kendi dinamiklerini ve kaynaklarını kullanarak kendi kendine yeten belediyecilik anlayışına yönelmişlerdir. Bu bağlamda Şereflikoçhisar ilçesinin diğer ilçelere göre öz kaynakları itibari ile ilk 10 ilçenin içerisindedir. Liyakat ve kötü yönetim nedeni ile bu ilçe varlık içinde darlık yaşamaktadır. Bu kötü gidişin devası;
İlçe belediyesi olarak BİMS fabrikası kurarak ilçemizin ihtiyacını karşılayacağız. İlçe dışı pazar oluşturacak ve belediyeye ciddi gelir kazandıracağız.
İlçe belediyesi olarak kilitli taş üretimi yapacağız. Kendi kendine yeter hale geldiği gibi aynı zamanda satışını da yaparak belediyeye gelir sağlayacağız. Her cadde ve sokağa kilitli taş döşemesi yapacağız. Üretim aşamasında da iş istihdamı sağlayacağız.
Taş ocağının faaliyetlerini genişleterek ürün gamını çoğaltacağız.
Fidan ve fide üretim İstasyonu kurarak belediyeye gelir sağlayacağız.
Tuz Gölünden, tuz istihsali yapacak tuz işletmeciliğini belediyeye kazandırmak için ne gerekiyorsa her türlü çalışmayı yapacağız.
Birçok il ve ilçe belediyelerinin gelir kaynağı olan Avrupa Birliği’ndeki ve Dünyadaki hibe ve fon kuruluşlarının takipçisi olarak belediyeye gelir aktarımı sağlayacağız.
İlçemizde hasadı yapılan ürünlerle ilgili, Özel teşebbüs ve belediye ortaklı un, yem, salça, cips gibi fabrikalar kurulabilmesi için Arge çalışmaları başlatarak her türlü desteği sağlayacağız.
Olası deprem riskine karşı Marmara Bölgesindeki fabrikaların Türkiye’ye yayılım politikasını değerlendirerek ilçemize de gelmelerini sağlayacak çalışmalar yapacağız.
2024 yılı bütçesine alınan ve 2024 yılında projesinin tamamlanması planlanan “Kırıkkale- Kırşehir-Aksaray Hızlı Tren” yolunun Şereflikoçhisar üzerinden geçmesi için girişimlerde bulunacağız.
“Patron projesi” 20 yıl üzerinde çalışılmış bir projedir. İlerleyen zamanlarda bu proje ile ilgili detaylı açıklamalar yapılacaktır.
B) BELEDİYE HİZMETLERİ
Belediyeler, hem kamu tüzel hem de özel müteşebbis kişiliğe sahip kurumlardır. Kamu tüzel kişiliği ile vatandaşa hizmet odaklıdır. Özel müteşebbis kişiliği ile de gelir sağlayan kurumdur. Günümüzde tarım, sanayi ve teknolojiyi kullanan belediyeler, kendi kendine yeten kurumlar haline gelmeye başladı.
Belediye ile halkı kaynaştırmak için her ay belirlenecek bir günde “Halk Günü” toplantısı yapılacaktır.
Her üç ayda bir belediye hizmetleri, faaliyetleri ve etkinlikleri basın eşliğinde halka duyurulacaktır.
Her yılsonu belediyenin yapmış olduğu gelirler ve harcamalar basın eşliğinde halka duyurulacaktır.
Bütün ihaleler basın önünde yapılacaktır.
Maddi durumu iyi olmayanlara doğalgaz desteği verilecektir.
Her sene belirlenecek bir sayı ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşları doğalgaza kavuşturacağız.
Maddi durumu iyi olmayanlara kömür yardımı yapılacaktır.
İhtiyaç sahiplerine gıda ve market alışverişlerinde kullanılmak kaydı ile “Halk Kart” uygulamasına geçeceğiz.
Hizmet kalitesini yükseltmek için belediyenin personel sayısını artıracağız.
Belediye çalışanlarının hayat standartlarını yaşanabilir seviyelerde ve adil olması için maaş düzenlemesi yapacağız.
Vatandaşların güvenliği için ilçeyi tek merkezden izleyecek kameralarla donatacağız.
Olası deprem risklerine karşı Arge çalışmaları yapılarak ilçenin deprem haritası çıkarılacak.
Deprem riskine karşı depolar oluşturulacak, deprem malzemeleri toplanarak hazır hale getirilecektir.
Deprem riskine karşı toplanma alanları oluşturulacak.
İhalesi yapılıp % 30’u tamamlanan ve hala bitirilemeyen kanalizasyon arıtma sistemini tamamlayacağız.
Özellikle yaz aylarında kangren olan trafik ve otopark sorunu kalıcı olarak çözülecektir.
İlçe merkezinde E90 karayolu üzerindeki esnafların mağduriyetleri çözülecektir.
Belediye hizmetleri ile ilgili her türlü yardım, istek ve şikâyet için 7/24 “Alo Yardım” hattı kurulacaktır.
Şereflikoçhisar Belediyespor’un daha etkili ve başarılı olması için profesyonel bir yapıya kavuşturarak her türlü desteği vereceğiz.
Muhtarlarla yerinde çözüm odaklı çalışarak her mahalleye muhtarlıklar yapılacaktır.
Sanayi, hastane, Toki Blokları güzergâhlı Mustafacık Mahallesine kadar Tramvay projesi geliştireceğiz.
Pazar yerindeki esnaf ve vatandaşların mağduriyetlerini giderme amaçlı Pazar yerini yaz ve kış kullanımı için düzenlemeler yapacağız.
Şereflikoçhisar’ın onlarca mahallesinde hala internet erişiminde fiber alt yapısı bulunmamaktadır. Bu sorunun üzerine kararlılıkla gidilerek bu sorunun çözümünü sağlayacağız.
Terminal binamızın zeminini E 90 Karayolunun zeminine kadar yükseltilerek diğer otobüs firmalarının girişini rahatlatma çalışmaları yapacağız.
C) SOSYAL SORUMLULUK
Sosyal sorumluluk kişi ya da kurumların kendi çıkarlarını gözetmeksizin toplumun yararına yapılan eylem ve faaliyetlerdir. Sosyoekonomik seviyesi düşük olan toplumların toplum ekonomisindeki sorunları iyileştirmek için uygulanan çalışmalardır. Katkı sağlayan eylemler, projeler ve planlar hep bir hayalle başlar. Ve hayaller zamanla gerçeğe dönüşür. Hazır ve ezberler üzerinden yürümek tembelliktir.
İlçemizin tanıtımı için “Tuz ve Kavun Festivali”ni modernize edip gün sayısını çoğaltarak daha verimli hale getireceğiz.
Şereflikoçhisar doğumlu olup Şereflikoçhisar dışında farklı şehirlerde yaşayan Şereflikoçhisarlıları tespit ederek dernekleştirme, federasyon ve konfederasyon oluşumlarına öncülük edeceğiz.
Şereflikoçhisar ilçe sınırlarından Kapadokya’ya yerli ve yabancı yaklaşık 2 Milyon turist geçmektedir. Bu turistleri Şereflikoçhisar’a kazandırmak için aşağıdaki maddelerin çalışmalarını ivedi bir şekilde başlatacağız.
Turizm Bakanlığından Tuz gölünü Turizm destinasyonuna aldırarak turizm uğrak noktalarına eklenme çalışmaları.
Tuz Gölü kenarında işletmeler açılabilmesi için yasal engeller kaldırılma ve alt yapı sorunları çözme çalışmaları.
Tuz Gölünü turizme kavuşturmak için belediye bünyesine ve vatandaşlara devlet tarafından kredi ve hibe destekleri sağlama çalışmaları.
Çevre koruma ve sit alanı kapsamına giren Tuz Gölü’nün doğasına zarar verilmeden kuralların esnetilme çalışmaları.
Tuz Gölünde sinema ve dizi çekimleri ve fotoğrafçılık için özel alanlar oluşturma çalışmaları.
Tuz Gölü ve tuzunun akademik seviyedeki farkındalığını, İlçede bulunan Yüksek okul bünyesinde bir “Tuz Bölümü” açılarak bilimsel verilerle tanıtılma çalışmaları.
Tuz Gölü, Tuz, Flamingo, Güneş batımı gibi temalar kullanılarak koruyucu ve tanıtıcı derneklerin kurulmasına destek çalışmaları
Tuzun sağlığa etkileri bilimsel verilerle ortaya konularak “Sağlık Turizmi” nin hayata geçirilme çalışmaları eş zamanlı başlatılacaktır.
Şereflikoçhisar’a yakın illerden çıkışlı; Tuz Gölü, Sultan Alaattin Cami, İlçe Türbeleri, Öğle yemeği yöresel yemekler, tuz ve testi toprağından yöresel hediyelik eşyalar pazarı, Parnasos, Karasınır Dağı tırmanışı, Hamidiye Çiftliği Hirfanlı sahili ve Sahil Restorantta akşam yemeği balık ziyafeti ile dönüş şeklinde planlanacak olan “Günü Birlik Şereflikoçhisar Turu”nu hayata geçirebilmek için güzergah çalışmaları başlatacağız..
Hamidiye Çiftliği, Gülhüyük ve Kacarlı Mahalleleri sınırları içinde bulunan Hirfanlı Barajı kıyı şeridinde müsait alanların, sahil turizmine elverişli alanları özel ve tüzel müteşebbislere öncülük ederek çevre illerin en yakın tatil beldesi çalışmalarını başlatacağız.
Yüzme, binicilik, atıcılık, tenis, bowling ve SPA merkezi gibi birçok spor dallarından oluşan “Spor Kompleksi”ni ilçemize kazandıracağız.
Çimi kaldırarak karbon salınımını en aza indiren çalı çeşitleri ile arsa müsaitliğine göre irili ufaklı her mahalleye parklar yapacağız.
Fransa’da bulunan, dünya miras listesine dâhil edilen ve yaklaşık yılda 5 Milyon turist çeken, tarihte Kraliyet Tuz Fabrikası olarak kullanılan, Arc-et Senans Tuz Müzesi örneğini “Şereflikoçhisar Tuz Müzesi” olarak hayata geçireceğiz.
Geçmiş dönem Bungalov Evleri olarak yapılan ve fakat bir türlü hizmete açılamayan o alanı; mevcut yapıyı restoran, market ve kasap gibi dizayn ederek, alanı genişletip kamelyalar ve barbekülerle donatıp mesire alanı haline getireceğiz.
Şereflikoçhisar Ankara istikametine doğru 5 etap şeklinde, sulamasını Hirfanlı Sulama Barajından kullanarak yol güzergâhını sağlı sollu 30 kilometrelik bölümünü ağaçlandırma çalışması başlatacağız.
Ev hanımlarına Halk Eğitimler bünyesinde Ebru, Batik, Boyama, Yün patik, kazak ve hırka örme, taş işleme, tespih ve boncuk çalışması, testi toprağından yapılan süs eşyaları gibi talebe göre kurslar açtırılıp, mezunlara; Uğur Işılak Kültür Merkezinde odalar tahsis edilerek ürettiklerini satabileceklerdir. İç ve dış piyasaya pazarlamaya Belediye destek verecektir.
Her yıl sportif faaliyetlerinin çeşitli branşlarında turnuvalar düzenlenecektir.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat