Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Gaziler Günü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Eylül Gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Pandemi süreci olması nedeniyle tedbirlerin üst seviyede tutulduğu kutlama programı Pazar günü saat 10:30’da Kaymakamlık binası önünde kutlandı.

Törene Kaymakam Zafer Engin, Garnizon Komutanı Albay Dursun Bostan, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Kurum ve Birim Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Şehit yakınları ve Gazilerimiz katıldı. Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulması ile başlayan program, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise kendisi de Gazi olan Tatbikat Merkezi Komutanlığı Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş İzzet Murat yaptı. Bugün, Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü milli birlik ve beraberliğimizin uğruna canlarını seve seve feda etmeye göze alarak Gazilerimizin en kutlu günüdür diyen Gazi İzzet Murat; “Bugün aynı zamanda kazanılan, 99 yıl önce kazanılan Dünya Halk tarihinin en çekici muharebelerinden olan Sakarya Savaşının ardından TBMM tarafından Atatürk’e mareşallik ve Gazilik unvanı verildiği gündür. Yüce milletimizin simgesinden çıkan TBMM’nin bu anlamlı davranışı büyük Türk Milleti adına şehitlerine ve Gazilerine duyduğu saygı ve gönül borcunun ifadesidir. Kurtuluş Savaşı, millet sevgisinin ve milli coşkunun doruk noktasına çıktığı Türk Milletinin büyük özveriyle birlik ve dayanışma içinde Zafere ulaştığı tek kahramanlık destanıdır” dedi.

Bağımsızlık Savaşı’nın ardından kurtarılan kutsal vatan topraklarımız ve onun üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Yüce Atatürk başta olmak üzere büyük bir vatan sevgisiyle yaşamını tehlikeye atan şehitlerimizin ve Gazilerimizin bizlere armağanı ve emanetidir. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetine, bölünmez bütünlüğümüzden ve birliğimizden ödün vermeden sahip çıkmak, tarihin her döneminde güçlü olmamızın başı dik ve onurlu yaşam sürmemizin teminatıdır diyen, Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş İzzet Murat; “Milletimiz, vatanı için canı pahasına savaş veren üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiren Gazilerimizi, her zaman saygı ve milletle anmaktadır. Gaziler, geçmişle gelecek arasında köprülerdir. Gazi, Ülkelerin geçmişteki başarıların yansımasıdır. Gazi, Ülkelerin gurur duydukları, tarihlerin bayraktarıdır. Gazilerimiz bu topraklarda, gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan Ülke sevdalarıdır. Muhaberelerin en zor şartları altında fedakarlık, kahramanlık, dayanıklılık gibi yüce duyguları bir arada yoğun olarak yaşayan Gazilerin Gazilik unvanını ulaşmalarıdır. Şanlı Gazilerimiz bir yanda fedakarlıklarına karşılık vatan sağ olsun derken diğer yandan da kucağında şehit olan arkadaşının ulaştığı mertebeye ulaşamamanın burukluğunu yaşarlar.  Gazilik madalyaları onların gururlarıdır. Nu mutlu bu gururu yaşayanlara, ne mutlu milletimizin göğsünü kabartan tarihimiz ile gurur duymamızı sağlayan siz şerefli Gazilere; Kahraman Gazilerimiz: Bugün Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta, Savaş meydanlarında harp ederek Aziz Milletine ve vatanına hizmet eden mualif Gazilerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti’nin, Devletinin birliği ve bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşın teröristlerle mücadelede Ülkemizin dört bir yanında Suriye’de, Fırat Kalkanı Harekatında, 15 Temmuz’da kahramanca mücadele eden asker, polis, jandarma, Güvenlik Koruyucusu ve Gazilerin gurur ve şeref günüdür. Bugün tüm Gazilerin muhterem ailelerinin ve aziz milletimizin övünç günüdür” dedi.

BİZLER GAZİ OLDUĞUMUZ İÇİN ONURLUYUZ, GURURLUYUZ!

Şahsımda bir Gazi olarak bizler bu vatan ve bu millet için çarpıştık ve bu yüzden devlet tarafından Gazilik unvanı ile onurlandırıldık diyen Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat; “Uğrunda seve seve çarpıştığımız devlet bizi unvanların en asil ve en şereflisiyle onurlandırdı. Bizler Gazi olduğumuz için onurluyuz, gururluyuz. Gururla taşıdığımız Gazi unvanını, bizi Gazilere atamızdan en büyük mirastır. Şehit ve Gazi en büyük övgü büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından şu sözlerle yapılmıştır: Türk tarihine altın sayfalara yazdıran Gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan millet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, aramızdan ayrılan Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize huzurlu ve uzun ömürler diler, tarih boyunca ordusuna büyük özgüven aşılayan ve ona her zaman destek olan yüce Türk Milletine şükranlarımı sunarım” dedi.

Programın geri kalan kısmında ise Şehir Mezarlığına gidilerek Şehitlik ziyareti yapıldı. Kaymakam Zafer Engin, Garnizon Komutanı Albay Dursun Bostan, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Kurum ve Birim Amirleri tarafından, Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılarak Kur’an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü İsmail Göksu tarafından yapılan dua sonrası buradaki program sona ererken, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Jandarma Bölük Komutanı, Sadıklı Mahallesinde ikamet eden Güneydoğu Gazisi Ömer Çetin ile Kıbrıs Gazisi Dede Çetin ziyaret ettiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat