Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de kutlandı. Hükümet Konağı önünde başlayan kutlama programı, mezarlıktaki şehitlik ziyareti ile devam ederken aynı gün Belediye’nin organizasyonu ile düzenlenen yemeğin ardından sona erdi.
19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenen programla kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen programda, ilk olarak çelenkler sunuldu.
Sırasıyla Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutan Vekili Piyade Albay Mehmet Doğu ve Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından Atatürk büstüne çelenkleri konması le başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda görevli Tank Üsteğmen Koray Onural Yeşilyurt yaptı.
Tank Üsteğmen Koray Onural Yeşilyurt, yaptığı konuşmasında; “Bugün, Ülkemizin bağımsızlığı, kutsal vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alarak Gazilik onuruna erişen fedakar Gazilerimizin en kutlu günüdür.
Bugün, aynı zamanda 100 yıl önce kazanılan Dünya Harp tarihinin en çetin muharebelerinden biri olan Sakarya Savaşı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Atatürk’e mareşallik ve Gazilik ünvanının verildiği gündür. Yüce milletimizin sinesinden çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu anlamlı davranışı büyük Türk Milleti adına şehitlerine ve Gazilerine duyduğu saygı ve gönül borcunun ifadesidir.
Milletimiz; Yaşam felsefesi, bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı gibi kendisini özel kılan nitelikleriyle dünyada her zaman saygın bir yer edinmiştir.
Tarih boyunca hiçbir milletin, esareti altında yaşamamış olan bu millet, üzerinde yaşadığı toprağı canından aziz bilmiş, varlığına yönelen her türlü tehditlere karşı göğüs gererek kararlılıkla karşı koymuştur. Yüce Atatürk önderliğinde yürütülen kurtuluş savaşı milletimizin kuşaktan kuşağa aktarılan bu kararlılığın göstergesi olarak tarihteki müstesna yerini almıştır.
Gaziler; geçmişle gelecek arasında köprüdürler. Gazi; Ülkelerin geçmişteki başarılarının yansımasıdır. Gazi; Ülkelerin gurur duydukları tarihlerinin bayraktarıdır. Gazilerimiz; Bu topraklarda Gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır.
Kahraman Gazilerimiz; Bugün, kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta, Savaş Meydanlarında harp ederek aziz milletine ve vatanına hizmet eden muharip Gazilerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliği ve bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı teröristle mücadelede, Ülkemizin dört bir yanında, Suriye’de, Fırat Kalkanı Harekatı’nda ve 15 Temmuz’da kahramanca mücadele eden asker, polis, Jandarma, güvenlik korucusu ve malul Gazilerin gurur ve şeref günüdür.
Bugün, kutsal vatan topraklarına canını adayan Kahramanların günüdür.
Bugün, tüm Gazilerimizin muhterem ailelerinin ve asil milletimizin övünç günüdür. Fedakarlık ve kahramanlıklarınız hafızalarımızdan silinmeyecek ve Türk silahlı kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır.
Bugün, millet olarak birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman Gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz.
Şehit ve Gaziye en büyük övgü, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından şu sözlerle yapılmıştır. ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran Gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’
Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha işgal edilmesine birlik ve bütünlüğümüz ile üniter yapımızın bozulmasına ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu toprakların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacağına inancımız tamdır”dedi.
Konuşmanın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Gaziler Günü programı, şehit mezarlığındaki şehitlik ziyareti ile devam etti.
Şehitlerimizin mezarlarına güller bırakıldıktan sonra şehitlerimizin ruhlarına kuran okundu, dualar edildi.
GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Günün son programı, Belediye tarafından Gazilerimizin onuruna düzenlenen yemekti.
İlçe protokolü yemek sırasında şehit yakınlarının ve gazilerin masalarına oturarak yemeklerini yediler.
Yemek, sohbet eşliğinde sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat