Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Başkanlar 34. Ahilik Haftası’nı Kutladı

İlçemiz Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, yayınladıkları ortak basın açıklamasında 34. Ahilik haftasını kutladılar. Ortak basın açıklamasında; “34. Ahilik haftasını kutlar, Ahi Evran-ı Veli Hazretleri başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm esnaf ve sanatkarımızı rahmet ve minnetle yad eder, esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar dileriz” denildi.
İlçemiz Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, yayınladıkları ortak basın açıklamasında 34. Ahilik haftasını kutladılar.
34.Ahilik Haftası ile ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Şoförler Odası Başkanı Celal Yılmaz, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mithat Şen, Ağaç ve Madeni İşleri Başkanı Ali Cavit Aktay ve Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatif Başkanı Dursun Eraslan’ın ortak olarak yayınladıkları basın açıklaması ise şöyle;
“Ahilik; ticarette, sanatta ve meslekte doğruluğu, dürüstlüğü en önemlisi güzel ahlakı hakim kılmış, İslami değerleri benimsemiş Türk Esnaf ve Sanatkarının örgütlenme biçimidir. Ahilik kültürü ve felsefesi asırlardır Esnaf ve Sanatkarımıza ilham kaynağı olmuştur.
Ahilik işbirliği içinde mutlu ve iş yaşam anlayışıyla daha dürüst daha sade daha sakin ahlaki ilkelere sahip yaklaşımdır. Bu anlamda Ahiliğin gayesi zengin ile fakir, üretici ile tüketici, emek ile sermaye halk ile devlet arasında iyi ilişkiler kurarak sosyal adaleti gerçekleştirmek ve ahlaki bir toplum düzeni meydana getirmek olarak ifade edilir. Elinin, kapısının, sofrasının açık olması ile gözünün belinin dilinin bağlı olması Ahiliğin prensiplerindendir.
Ahilik; sanat ticaret ve mesleğin olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahilik Türkçede eli açık, cömert, yiğit Arapçada ise kardeşim anlamına gelmektedir. Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin nasihatleri bize her zaman “Harama bakma, Haram yeme, Haram içme, Doğru sabırlı dayanıklı ol, Yalan söyleme, Büyüklerinden önce söze başlama, Kimseyi kandırma, Kanaatkar ol, Dünya malına tamah etme, Yanlış ölçme, eksik tartma, Kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil, Kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol” diyerek yol göstermiştir.
Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkarlarımızın müşterilerine daha verimli daha huzurlu bir ortamda hizmet sunması, Covit-19 illetinden kısa sürede kurtulmamız dileklerimizle, halkımızın alışverişlerini yerel esnaftan yapması, Esnafımızın ise geçmişte olduğu gibi ben siftah yaptım yan komşum siftah yapmadı ondan al diyebileceğimiz günlere temennisiyle 34. Ahilik haftasını kutlar Ahi Evran-ı Veli Hazretleri başta olmak üzere ebediyete irtihal eden Tüm Esnaf ve Sanatkarımızı rahmet ve minnetle yad eder, Esnaf ve Sanatkarlarımıza hayırlı işler bereketli kazançlar dileriz.“

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat