Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizde de basın kart taşıyan gazeteciler aşı yaptırıyor

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba basın kartı taşıyan gazeteciler de eklenirken ilçemizde de basın kart sahibi olan gazeteciler aşı yaptırıyor.
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılama programı kapsamındaki öncelikli gruplara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen basın kartı taşıyan gazetecileri de ekledi. Basın kartı taşıyan gazeteciler ve kartı yenilenmediği halde aktif olanlar, e-nabız programından randevu alıp aşı yaptırmaya başladı.
İlçemizde de basın kart sahibi olan gazeteciler, gerek İlçemiz devlet hastanesinde gerekse Aile Sağlığı Merkezlerinde aşı yaptırmaya başladı.
HASTANEDEKİ AŞI UYGULAMA ALANI BEĞENİLİYOR
İlçemiz Devlet Hastanesinde, covid -19 aşısı için özel olarak yapılan “aşı uygulama alanını” gören vatandaşlar, beğendiklerini dile getiriyor.
Aşı olmak için gelen vatandaşlar, poliklinik kısmından içeri girdiklerinde asansörün yanına özel olarak ayrılan bölüme giriyor. Yani sağlıklı olan vatandaşlarla hasta olan vatandaşlar ayrılırken 4 – 5 tanede aşı uygulama odaları ile hiç bir vatandaş sıra beklemeden aşılarını yaptırıyor.
Başhekim Murat Özcan’ında koordinatörlüğünde yapılan aşılar, temiz ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır.
Diğer yandan; Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı, belirlenen gruplara sıra geldikçe ilerliyor. Bu kapsamda; 75 yaş ve üstü, 65 yaş ve üstü yaş grubunun ardından 60 yaş ve üzeri vatandaşlar için ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için aşılama devam ediyor.
AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Aşı randevusu almak için 182 – MHRS ya da e-Nabız üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyorsunuz. Covid-19 aşı seçeneği ile ilgili gerekli bilgilerin doldurulması ile birlikte aşı randevusu oluşturabilirsiniz.
TÜRKİYE EN ÇOK AŞI YAPILAN 6. ÜLKE
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 5 Nisan itibarıyla 17 milyon 93 bin 571 doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Türkiye, toplam aşı sayısı bakımından dünya ülkeleri arasında 6. sırada yer alırken, her 100 kişiye düşen aşı sayısı 19,15 oldu.
9 milyon 343 bin 819 kişiye ilk doz, 7 milyon 39 bin 815 kişiye de ikinci doz aşılar uygulandı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat